10 TAHUN WANITA INI GAGAL DALAM BISNES TAPI TIDAK PERNAH SEKALI DIA BERPUTUS ASA!

 

 

 

 

 

 

permulaan perniagaan ketika ini baru mencecah umur 20tahun…bermodal rm50ribu pinjaman dari ibu utk memulakan bisnes hangus begitu shj..bermula dengan bidang fesyen kerana minatnya sangat dalam bidang fesyen.hanya bertahan 1tahun sj disini dan akhirnya mengambil keputusan utk melepaskan perniagaan ini…

 

 

 

 

 

 

 

 

selepas tutup kedai next plan wanita ni mula berniaga booth kecil kecilan.waktu tu musim musim back to school so jual lah bag bag sekolah yg tgh trending…masa ni x pikir apa belasah je….asal duit jadi duit.
tapi ye lah meniaga tak aa ilmu.main sebat je akhirnya tak kemana.buat bidang offline 10tahun…x pernah percaya bidang on9!ketika ni belim hot lagi bisnes on9.time ni ada myspce je 

 

 

 

 

 

 

 

ambil stock penuh bilik.meniaga tak ada kira kira.asal boleh je

 

 

 

 

 

 

 

masa ni kawan dengan tokey2 bisnes.usia 20an sepatutnya enjoy tapi wanita ni habiskan masa hanya cari duit dan bergaul ngn org org lebih tua n otai dlm bisnes. — with Malik Rahman.

 

 

 

 

 

 

 

pas niaga bag ye lah laku time sekolah je.plan pulak ambik kain borong kat india buat projek raya jual time raya.mmg masyuk.tapi ye lah darah muda.arini niaga esok habis 😂 enjoy

 

 

 

 

 

 

 

ni kat taj mahal.da sampai india so singgahlah kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

borong kain x ingt dunia.seronok sgt bidang ni..tapi masa ni darah muda kan.ilmu pon x der.class perniagaan pon habuk pon x der blajar.ikut cara ibu je sbb dia otai bisnes.

 

 

 

 

 

 

 

 

time ni lah rancak gila bisnes!sehari boleh cecah berpuluh k sale.time ni niaga tepi jaln je..masuk bazar.sewa rm5 je sehari 😂 mmg best time ni

 

 

 

 

 

 

semua yg trending dijualnya

 

 

 

 

 

 

 

ni lah tapak tepi jalan tu!time ni hidup mewah nak mati.sampai boleh beli harley davidson!bayar cash muka 20k utk motor.pastu bayar buln2.

 

 

 

 

 

 

 

 

hari hari kena serbu mcm nak roboh.tapi syg tgh naik ada pula merah mata.habis diganggu hari2 sampai dah tak kuat nak bertahan.org melayu kita juga yg buat.Allah je tau tempat kau cari rezeki tgh tancak niaga kau kena kacau…time ni dah give up dah!redha je.sbb tak tahan diganggu.ambil keputusan utk terus keluar dari sini 😢 tuhan je tau saat ni tgh sarat ngandung.sungguh2 niaga..nak cari duit tuk baby..bermulalah jatuh lagi dlm bisnes!

 

 

 

 

 

 

pastu pernah juga cuba bidang mengandam bagai ni.buat pelamin makeup org n hantaran!

 

 

 

 

 

 

tapi ya rabbi dia punya serabut.1majlis nk layan dia sampai berbulan2 kerenah dia!

 

 

 

 

 

 

laki bini buat pelamin.akulah mengandam akulah cucuk bunga aku lah angkat pelamin.ngn laki laki aku jadi marondan 😂😂 akhirnya kami give up!!hahhahahaha mals layan kerenah pengantin.

 

 

 

 

 

 

ha ni bisnes paling masyuk.mmg meletop buat ni hanya guna kepakaran yg dianugerahkan Allah.aku ni berseni..so pandai lah melukis.so bukak youtube belajar buat inai..menjadi pulak.terus jadi bisnes!pernah sehari 5k kutipan bukak booth buat ni je..
tgh sarat ngndung pon buat.padahal nak beranak dah 😂 lepas beranak tak buat dah.sbb anak kecik lagi.so trus lupa bidang ni sampai lah sekarang.

 

 

 

 

 

pastu semuanya tak kemana.bisnes kena kacau.dah mula merosot,down!bermulalh episod kesah sedih aku laki binik.niaga air kelapa di jalanan.tuhan je tahu masa ni…ribut taufan kami gigih juga niaga.untung singgit2 brp sgt lah sehari kutipan.ngn anak kecik masa ni 😢😢😢aku doa je hari2 moga ada cahaya dlm hidup aku…moga aku berjaya kaya raya x lama lagi..

 

 

 

 

 

sedihhh time ni ribut!patah riuk khemah.

 

 

 

 

 

 

 

 

sedihhh time ni ribut!patah riuk khemah.

 

 

 

 

 

 

 

 

time ni ada event motor.tu yg ramai tapi x selalu lah dapat mcm ni…tapiii sedihhh lagi sbb tapak ni x leh niaga sbb simpng tepi laluan sultan johor.so ntah keberapa kali lah kena halau n merempat kemana2.

 

 

 

 

 

 

 

niaga pulak bazar ramadhan masa ni dah hot niaga on9!post je berderet org order!pernah sekali 1hari 600 botol!sampai bergaduh laki bini aku amik order over melampau2 sampai dia tersadai x cukup tdo n staff!last2 dua dua merajuk!tak nak buat…

 

 

 

 

 

 

 

ajak shiro dtg…support kami

 

 

 

 

 

 

 

dah tinggalkn semua dah!bermulah episod hidup aku berubah.sbb apa tau aku g seminar imkk..balik je aku insofff!habis aku rasa tertampor!bodoh semua lah rasa.patutlah bisnes x jadi2 rupanya aku tamak!semua aku nak niaga.yg buat belom letop sebok nak bukak lain!bisnes carca marba.asal boleh.pastu saat ni mula tinggalkn bisnes offline n bisnes 7eleven aku 😂
focus 100% pd on9!buat gila2 satu produk.buat bisnes ladurrar dr last kopek hasil duit aku jual motor n asb..omg!sedih nak mati!!tapi seleps 10 tahun aku tempuh kegagalan tu baru kalini aku rasa aku buat yg betul…baru aku nekad nak buat sungguh2 n focus 1.bak kta mentor buat 1 dapat banyak,buat banyak dapat 1!itu je lah kata2 dia aku pegang!2tahun dah mei ni anniversary ladurrar mcm mcm kejayaan dah aku dapat!

 

 

 

 

 

 

 

 

ni celebrate gathering ngn team ladurrar.belanja gi holiday bersama team

 

 

 

 

 

 

 

 

sampai masuk paper utk cerita kisah jatuh bangun aku dulu

 

 

 

 

 

 

 

 

time ni tuhan je tau betapa gembiranya aku belikan hadiah utk akk ni.aku tgk tgn dia menggigil 😢 dia kata dia lama dah x rasa mcm ni!Allah nikmat sgt Allah lorongkan rezeki buat kami 😢

 

 

 

 

 

 

 

 

ni admin dari mula aku susah smpai lah sekarang dia ada ngn aku.dari bisnes kat rumah skrg dah ada kedai!dari biasa2 dah income gila2!dah mcm mcm reward dah dia dapat.sampi tak tahu nak bg dia apa lagi 😂 — with Nurul Shariza.

 

 

 

 

 

 

 

 

belajar g mana mana je selagi ada class semua redah! — with Nurul Shariza.

 

 

 

 

 

 

 

 

ramai dah surirumah ladurrar berjaya dan ni salah satu stokis yg paling mengubah nasib dia.dari zero tak ada apa2 sampailah sekarang berjaya

 

 

 

 

 

 

 

order tk putus putus buat bisnes on9 je

 

 

 

 

 

 

 

bawak team g seminar mana2 je..utk mereka ada ilmu n nak kasi mereka semangat! — with Wan Roszalzizi Bte Roslan.

 

 

 

 

 

 

 

 

belanja reward rm6000 utk top sale ladurrar bulan brp tak ingt.

 

 

 

 

 

 

da siap buat billboard,masuk radio best fm masuk metro,sinar harian n mcm macam dah kejayaan dlm ldurrar.

 

 

 

 

 

 

 

 

mula lah episod aku pilih satu sj mentor dlm hidup aku utk aku follow belajar psl bisnes.iaitu doc azizan osman.aku invest rm75000 utk masuk private coaching semata2 aku nak ilmu.aku tak nak dah buat kerja bodoh lagi.

 

 

 

 

 

 

 

 

suami yg sentiasa support aku time susah senang nya aku 😢😢 x mampu nak balas semua jasa dia.syg dunia akhirat aku

 

 

 

 

 

 

 

 

tapi dalam aku gembira meraikan kejayaan Allah bagi dugaan.ayahku disahkan cancer.Allah berat!tapi lihat kekuatan ayah ku aku jadi nekad nak buat lagi sungguh2 nak cari duit utk dia baik n happy selagi di hidup! — with Rosni Abdrahman.

 

 

 

 

 

 

 

dari bisnes kat rumah sekarang ada kedai dah!join azizan osman baru lah aku tau apa tu bisnes yg sebetulnya!dah pandai bayar cukai,uruskn bisnes,ada leader,ada team marketing,ada staff ramai yg bagus,eh mcm mcm lah lain benor dulu ngn sekarang 😂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ni lah ni muka surirumah iolls yg hebat hebat ni— with Nurul SharizaMaznah LimingQiesha HaniffAini AmieraNormastura Ladurrar andDewi Azhar.

 

 

 

 

 

 

 

ni haaaaa org paling lama lah dia lah banyak bg idea masa nak buat mula2 ladurrar ni.sampai lh sekarang dia still ngn aku  di skrg jadi cikgu garang admin consultand dlm bisnes aku.anak2 degil je dia sekel je 😂😂 betul tak anak2?😂larikkkkkkkkkkkk..

 

 

 

 

 

 

 

berakhirnya sudah cerita ku yg dapat aku kongsikan!jgn rasa menyesal apa kita buat!bangkitlah walau 10x kau gagal!teruslah berusaha sampai ke titisan darahmu yg terakhir.ingt pesan aku buat bisnes biarlah ada ilmu dan pergi lah belajar dan fokuslah buat satu bisnes sampai meletop baru lah kau plan nak invest ke lain…aku masih berjuang.ayuhhhh kita sama2 berjuang!masih jauh lagi perjalanan kita!aku doakan kalian berjaya dunia akhirat!kita sendiri mencorakkan hidup kita.kalau nak bahagia bahagialah kita dapat.kalau nak kaya kaya lah kita dapat.