Kutu bersarang di baju – Pengemudi motosikal di Filipina

Sebahagian besar dari anda tentu kenal dengan kutu rambut. Serangga kecil dengan nama latin Pulex irritans dianggap sebagai serangga menjijikan sekaligus mengerikan kerana boleh mengisap darah pada kulit kepala.

Mereka yang dijangkiti kutu rambut pasti tersiksa dengan rasa gatal yang tidak dapat dibendung. kutu, serangga itu adalah parasit penghisap darah, yang boleh menyedut darah dari kulit kepala.

Sudah banyak kes tular mengenai kutu yang bersarang di kepala manusia. Salah satunya terjadi di Filipina baru-baru ini.

Dikutip dari laman sosial, Sabtu (13/1/2018), seorang penumpang kenderaan roda tiga dikejutkan dengan penemuan mengelikan.

ketika duduk di kenderaan itu, dia mendapati bahagian leher dan kepala pemandu itu yang dipenuhi dengan kutu.

ketika kejadian itu, pelancong yang menggunakan perkhidmatan itu memutuskan untuk mengabadikan peristiwa tersebut mengunakan telefon pintarnya dan memuat naik ke lama Facebook.

Kutu-kutu itu kelihatan begitu jelas di kamera dan dengan banyak sekali bergerak-gerak di bahagian leher dan rambut pengemudi kendaraan tersebut.

Meskipun pelancong itu sedang mengambil gambar dan merakam videonya, pengemudi itu langsung tidak ambil peduli dan berasa pelik.

Hingga kini video itu sudah ditonton hingga lebih dari 6 juta kali. Namun, tak semua netizen dapat menerima video itu. Sebahagian dari mereka menganggap bahawa status Facebook itu hanya untuk memburukkan pengemudi perkhidmatan itu.

Membalas kenyataan tersebut, Pelancong itu mengatakan bahawa video itu ditunjukkan agar menjadi pengajaran supaya setiap orang untuk menjaga kebersihan tubuh badan dan mengamalkan kehidupan yang bersih

“Kalian liat berapa banyak kutu yang ada di pakaian pria tersebut? kutu itu bergerak-gerak dan sepertinya ia sudah tidak ganti pakaian selama satu tahun,” tulis pelancong itu

“Aku tidak bercanda. Kalau kalian tidak percaya silahkan ikut saya menumpang kendaraan itu apabila ingin melihat kutu. Kalian harus tetap menjaga kebersihan,” tambahnya lagi:

Previous Post:Digelar “beauty and the beast” oleh netizen

Content from: http://ratusembang.com/kutu/.